Wie met FLO of pensioen gaat voelt zich soms vergeten door de organisatie. "Je voelt je aan de kant gezet, nadat je toch heel wat jaren voor een werkgever in de weer bent geweest". Deze zin is de basis geweest een postactieven beleid op te zetten en dit ook vorm te geven in een blad.

Helaas zijn door de bezuinigingen het blad KLuP Actief ter ziele gegaan, maar op bijeenkomsten van Postactieven gaan nog steeds de verhalen de ronde van vroeger. Door nog meer verhalen weer levend te maken worden de oude KLuP Actief bladen gedigitaliseerd. Door gebruik te maken van het archief van Henk van Bergem en Willem Aben kon ik praktisch alle bladen digitaliseren. 

Vanuit het oosten van het land kreeg ik een mailtje, met de mededeling, of ik nog interesse had in de laatste KLuPActief bladen. Natuurlijk heb ik interesse. Het project is nu compleet. Tenminste ik hoop dat ik alle bladen heb. Omdat ik een van de jongere Post Actieve ben, heb ik dit mooie blad maar kort meegemaakt. Toevallig zag ik wel mijn hoofd tevoorschijn komen in het laatste exemplaar.

Ook het laatste exemplaar is boven water. Weer een stukje geschiedenis vastgelegd.

 

 

Het begin

 

Periode 2005 tot 2012 tevens het einde van KluPActief