10 april 2014, deze dag gaat in als de dag, waarbij onze leden zonder enig probleem en noemenswaardig oponthoud, de basis konden betreden. Chapeau, het onderhoud met HBIV heeft eindelijk zijn vruchten afgeworpen........onze dag kon niet meer stuk.
Gezien de voorbereiding van dit bezoek, zeker 2 jaar geleden en de asbest verwijdering, afgesloten eind vorig jaar, kon deze dag, i.s.m. met de voortreffelijke medewerking van Limburgs Landschap, eigenlijk ook niet meer stuk. Voor alle zekerheid, hadden we ook nog maar een gerenommeerd restaurant gecontracteerd, die voor het lunchbuffet en dinerbuffet zou zorgdragen. Daarom stonden dan ook 60 leden, deze ochtend voor de deur van de Off.Mess te trappelen, om de gebruikelijke koffie en thee en de ongebruikelijke worstenbroodjes, naar binnen te werken.
Omstreeks 09.30 klonk het startschot en de reis richting de Limburgse heuvels kon worden aangevangen. Aankomst, tegen de middag in Heerlen, bij het restaurant waarvan de gevel was getooid met een grote vogel, werden wij met open armen ontvangen en direct gedirigeerd richting de gereserveerde tafels, waarbij wij uitzicht hadden op de kok, welke met vaardigheid zijn live cooking ten toon spreidde. De lunch was in een woord uitmuntend.
Na deze lunch klonk wederom het signaal, voor vertrek richting de Cave. Met grote dank aan onze chauffeurs, werd de ingang van de Cave, alras gevonden. Hier stonden 3 gidsen ons op te wachten, die na de groep in 3-en te hebben verdeeld, ons een super rondleiding hebben voorgeschoteld. Na circa 2 uren (of was het een ietsie pietsie langer) werden we weer losgelaten in de warme lentezon.
Na dankzegging aan de gidsen, werd de rit richting het restaurant met de grote vogel aangevangen. Moet toch zeggen dat de rust in de bus veelzeggend was. Bij aankomst in het restaurant stonden de tuindeuren wijd open, zodat direct aan de gereserveerde tafels aangeschoven kon worden. Het diner, wederom met live cooking, was uitmuntend.
Na dankzegging aan frau cheffin voor de bijzonder goede zorgen, werd het kompas standje 270 graden gezet en werd het stalen ros, neusje richting de basis gezet. Na wederom zonder noemenswaardig oponthoud, werd de basis betreden en omstreeks 21.00 aan eenieder, een goede en veilige thuisreis gewenst en kon menigeen terug kijken op een bijzonder mooie en interessante dag.