Brouwerij Emelisse is een zelfstandige brouwerij in het Zeeuwse Kamperland. De brouwerij werd opgericht in 2004. De jaarproductie in 2012 lag op 2000 hectoliter.

Emelisse BrouwerijBen ik nu de eerste, een vraag van één van onze leden, in de vroege ochtend aan de deur van de Mess, waarna in koor achter de schrijvert deez stukske, neeeeee klonk, bleek de opmaat te zijn voor het bezoek aan brouwerij EMelisse in Kamperland, met tussenstop in Goes, bij van der Valk, voor een uitstekend lunchbuffet.

Wachten op de koffie 57 leden, scheepten na de koffie/thee in, voor de ingelaste trip richting het Zeeuwse land. ( Beauvechain en Cannerberg konden ons jammer genoeg niet plaatsen). Het zonnetje stond al hoog aan het firmament te schijnen, toen onze Jan, zijn deuren van zijn ijzeren ros, opende, om 6 andere leden te verwelkomen om gezamelijk de tempel v d Valk, te betreden.
Het lunchbuffet, niet te veel................stond in zijn volle glorie te blinken op de tafels. Na de lunch werd het kompas gezet op graadje 285, afstand kleine 14 km, alwaar vlot, de brouwerij EMelisse, werd gevonden.
Om e.e.a in goede banen te leiden, werden de dames van de heren gescheiden..........en werd in 2 beurten de brouwerij bezichtigd.
De 3 degustaties met snacks, na afloop, werden door eenieder vlot naar binnen gewerkt. Na de nodige inkopen, van diverse bieren, behoeft het verder geen betoog, dat de busreis, richting het Brabantse land, onder gepaste stilte werd afgelegd.