Op 17 – 11 – 2022 was het voor de postactieven een echte SNERT MIDDAG !

Binnenkomst snert socialDat gold voor zowel voor buiten, wind en regen, als voor binnen aan het eind van de middag met heerlijke snert in de soepkommen.
Om half twee druppelden de eerste leden binnen, waarna de gebruikelijke begroeting en het verkrijgen van de bekende twee muntjes voor een drankje aan de bar, eenieder richting de thermoskannen met de verse koffie of thee en een lekkere plak cake, zijn plekje aan een tafel zocht.


En aldaar de gezellige gesprekken al gauw op gang kwamen.


Na een aantal afzeggingen vanwege ziekten, waren we uiteindelijk met 29 leden aanwezig deze middag.
Toespraak voorzitterEn dat het gezellig was…….dat kan ik u vertellen. De voorzitter had moeite om alle gezelligheid van bijpraten, om het even stil te krijgen zodat hij eenieder, waaronder drie nieuwe leden, welkom kon heten. De nieuwe leden werden spontaan met een applaus van de huidige leden verwelkomd. Na wat informatie van de voorzitter, hervatten we het gebabbel met elkaar en ging ook de bar open en kon eenieder de drankjes zich goed laten smaken.
Dit alles onder en met het genot van de nootjes die op de tafels stonden, en de schaal met heerlijke kaas worst en overige heerlijkheden, die regelmatig werden gepresenteerd.


Bordje snert met worst en spekMaar dan begon het toch ineens heerlijk te ruiken, de snert was warm, de knapperige broodjes met de warme worst met fijn gesneden ui en spek voor op het broodje met warme worst stond klaar, en zo ook roggebrood met spek.
Kortom de voorzitter verzocht ons om van al dit heerlijks te gaan genieten en dat was niet tegen dovenmansoren gezegd. Eenieder liet het zich dan ook goed smaken en sommige namen omdat het zo lekker was nog een tweede kop soep.
En na al het heerlijks wat we gedronken en gegeten hadden, we heerlijk met elkaar over van alles en nog wat bijgepraat hadden, ging men weer voldaan huiswaarts.
En zo lopen we samen naar het einde van het jaar 2022, een jaar waar we toch weer leuke en gezellige samenkomsten met de postactieven hebben gehad, waar ik en hopelijk ook u allen van genoten heeft.
We hebben nu nog een samenkomst tegoed, waar ikzelf altijd naar uitkijk, omdat wij zo van Kerst houden.
En dat is net als vorig jaar bij Non Plus Ultra, waar wij op 15 december ons gezamenlijk kerstdiner houden. U heeft hier inmiddels de uitnodiging voor ontvangen en ik hoop dat we met veel leden hiervan gaan genieten, zodat we gezamenlijk in een feestelijke en smakelijke Kerstsfeer het postactieve jaar kunnen beëindigen.

Geniet nog even na van de foto’s van de snertmiddag.
En ik zeg net als de kerstman…….HOHOHO tot 15 december bij Nul Plus Ultra.
Groetjes Marian en Henk van Bergem

 

Foto's van de snert social