Hamburgers op de barbequeDe zon stond hoog aan een blauwe hemel, temperatuurtje om peentjes te zweten, maar 95 leden trotseerden dit zomers geweld om aanwezig te zijn voor de barbecue om het eerste halfjaar 2013 in stijl af te sluiten.

Gezellig onder elkaar bij de BBQBij het betreden van het Schuttershof, werden de leden vergast op een bakje overheerlijke verse koffie en hierbij geserveerd, een niet te versmaden gebakje. Nadat dit verorberd was, werden de ogen gericht op de Voorzitter, die de middag opende en het woord gaf aan de C-KMSL/Vlb Woensdrecht, kolonel de Jongh, die e.e.a uit de doeken deed over de reducties bij de KLu en op de Vliegbasis Woensdrecht in het bijzonder.
De kolonel was trots op het feit dat, tegen de achtergrond van de pijnlijke personeelsreductie, er spontaan, loyaal en met ijver wordt gewerkt aan nieuwe werkverbanden om de opgelegde taak met minder mensen uit te kunnen voeren, ook door hen voor wie een werkplek op de vliegbasis uiterst onzeker is.
'We zitten in een moeilijk jaar. Het managementteam  heeft  weliswaar voldoende ervaring met reorganisaties, maar geen van de managers had ervaring met een reorganisatie die kan leiden tot een ontslagaanzegging aan de betrokkenen. ', zei de kolonel.
De Voorzitter van de CGPA Woensdrecht dankte de kolonel voor zijn uiteenzetting, en sprak de hoop uit dat zij die hun werkplek de komende tijd gaan verliezen, toch het contact met de Luchtmacht en de vlb Woensdrecht willen blijven behouden. ‘Dat contact faciliteren, is onze taak als CGPA regio Woensdrecht’, aldus de voorzitter.

Aan de BarbequeDe warmte begon bij menigeen inmiddels toch toe te slaan wat uiteindelijk leidde tot een onvervalste stampede op de bar, waarbij onze bar-dames handen te kort kwamen. De keuken brigade had intussen de barbecue bakken aan de pruttel gekregen en alras volgde het signaal, dat er gegeten kon worden.
Nadat de inwendige mens voorzien was van een natje en een droogje, werd omstreeks 18.00 uur de vlag gestreken en kon worden terug gekeken op een uitermate gezellige social, die mede door de geweldige inzet van het personeel van Paresto als zéér geslaagd kan worden beschouwd.