20 September 2018…….... POSTACTIEVEN VAREN OP DE LINGE .

Dagtocht over de LingeMet 38 man en vrouw (7 kwamen met eigen vervoer naar Leerdam) verzamelden we op de vliegbasis, om elkaar te begroeten onder het genot van een heerlijk kopje koffie/thee.
Toen de bus van Scheldestroom met vrouwelijke chauffeur, Monique, was gearriveerd, was een ieder snel van zijn/haar stoel om een fijn plekje in de bus te bemachtigen.
Het weer was fantastisch, dus het werd een mooie herfstreis naar de Linge. Onderweg werd er volop genoten van de herfstkleuren die voorzichtig in het groen tevoorschijn kwamen.
We waren mooi op tijd bij de boot , alhoewel het voor Monique een hele toer was om de bus terplekke geparkeerd te krijgen, aangezien er markt was in Leerdam en er omleidingsroutes waren aangelegd, welke niet geschikt bleken voor onze bus . Maar deze stoere dame liet zich niet van de wijs brengen en reed de bus achteruit over een smal dijkje wat omhoog liep naar zijn plek. Wij allen hielden de adem in, maar ze was dik geslaagd en dat werd beloond met een applaus van ons allemaal.
Aan boord, verenigd met de "eigen vervoerders", werden we verwelkomd door het personeel, en toen een ieder zijn/haar plaats had gevonden gingen de trossen los en werd het eerste drankje geserveerd.Op de boot bij het eerste drankje
Al gauw daarna startte het geweldige warm en koud buffet, dat in een woord zalig was. En tijdens al dat lekkers dobberden wij langs prachtige oevers, watervogels en nog prachtiger huizen.
Ook was het even spannend of de boot wel door de sluis paste, maar de schipper verstond zijn vak en loodste ons er zonder kleerscheuren doorheen. En na al dat lekkers in de boot en al het moois buiten, was er toch nog een verrassing, een geweldige sorbet als uitsmijter, na een fantastische dag op de Linge.
En veel te snel was de boot dan ook alweer bij het eindpunt. En was de heerlijke Lingevaartocht voorbij.
Wat foto’s bij dit verhaal van al het lekkers en moois als herinnering.
De volgende postactieven bijeenkomst is op "onze" vliegbasis in de Schuttershof op 25 Oktober, dan is het Oktoberfest, U allen heeft hier de uitnodiging van ontvangen.

Dus, tot het volgende verslag, van het Oktoberfest.


Grt. Marian van Bergem.

Foto's van de Dagtocht