Bevrijdingsmuseum Zeeland

Bevrijdingsmuseum ZeelandGezien de lange busreis, moesten de beentjes alras gestrekt worden en werd aangelegd bij van der Valk in Middelburg. Alhier, sloten 3 gidsen van het Museum aan, om de lunch, die hier op ons stond te wachten, gezamenlijk te nuttigen. Deze lunch werd door het gehele gezelschap, als voortreffelijk betiteld.
Na de lunch, werd de neus van de bus richting Nieuwdorp gezet, alwaar wij na ca. 20 minuten aankwamen en onder luid gekletter van de regen, werden ontvangen door de aanwezige museumhond met baasjes.

Bevrijdingsmuseum ZeelandNa de film in de kelder werd de club verdeeld in 2 groepen, waarna de rondleiding begon. Tijdens de koffiestop werden de rollen omgedraaid, 1 werd 2 en 2 werd 1. Easy as that. De uitleg, door de gidsen, was in 1 woord subliem.
Laat in de middag werd de club weer samengevoegd en kon, na dankzegging aan de vrijwilligers van het Museum, aangevangen worden met de terugrit naar de Vliegbasis Woensdrecht, waar de hier aanwezige keukenbrigade op ons stond te wachten, om de niet alle te lege maagjes, wederom te vullen