SoestdijkEigenlijk zou eind 2010 het paleis voor het publiek gaan sluiten, maar omdat er nog geen definitieve bestemming voor gevonden is blijft het ook nog in 2011 open voor het publiek. Vanaf eind 2006 was het paleis het hele jaar door voor het publiek te bezichtigen. Zo'n 500.000 bezoekers  namen aan de rondleidingen deel en konden kennis maken met het paleis en zijn geschiedenis. Het realiseren van een nieuwe bestemming voor het paleis is een kostbare aangelegenheid. De kosten van restauratie, renovatie, beheer en onderhoud van de gebouwen (paleis en 25 bijgebouwen) en het landgoed van 160 ha worden op ruim € 100 miljoen geschat. 

16 september 2010 was het dan zover en vertrokken we om kwart over negen vanaf de vliegbasis Woensdrecht naar Paleis Soestdijk om daar zonder al te veel oponthoud door files om 11. 00 uur aan te komen. We werden om 11.30 verwacht in de Oranjerie voor de lunch. Een meer dan voortreffelijke lunch, je zou hem bijna Koninklijk noemen. In de bus was het gezelschap al in drie groepen verdeeld van 15 personen, helaas konden er niet meer mee de belangstelling was veel groter, dus moesten we een aantal leden teleurstellen waarvoor nogmaals onze excuses.
Na de Lunch vertrok de eerste groep om 12.30 voor de rondleiding, de 2e groep om kwart voor een en de laatste groep om 13.00. Allereerst moest bij aankomst in het paleis de jas de tassen en evt. foto en film apparatuur worden opgeborgen in gratis kluisjes. Daarna startte de rondleiding met een kleine foto tentoonstelling en daarna een korte film over de geschiedenis van Het Paleis en zijn bewoners. Vervolgens werden we door een gids opgehaald voor de rondleiding die zeer de moeite waard is je komt door diverse kamers van het paleis waar de functie en inrichting van wordt uitgelegd. De rondleiding duurde ongeveer 3 kwartier en werd op een zeer deskundige en boeiende wijze gegeven.
Na deze rondleiding was er nog gelegenheid om in het park te wandelen en buiten foto’s te maken en nog een bezoek te brengen aan het souvenirwinkeltje in de watertoren of nog iets te drinken in de Oranjerie. Om 16.00 uur werd de terugreis aanvaardt en na enige files kwamen we omstreeks 18.00 na een zeer geslaagde dag aan op de Vliegbasis Woensdrecht.