Nieuwjaar Receptie


Toespraak van voorzitter CGPA Postactieven Woensdrecht

Van harte welkom allemaal.
C-LCW heeft afgezegd vanwege andere afspraken.
Er is overigens een foutje geslopen in de uitnodiging: aan de bovenzijde van het A4’tje stond een andere aanvangstijd dan aan de onderzijde en aangezien deze gesplist moesten worden om in het kaartje te passen… En niemand van het bestuur was dat opgevallen. Helaas, het is niet anders.
Ik krijg de laatste tijd veel opmerkingen over hoe snel de tijd gaat. Heb die ervaring natuurlijk zelf ook. Maar ook van de nieuwe generatie, zij hebben blijkbaar dezelfde tijdsbeleving. Komt het door de digitale tijdperk|? Voor de één een verlossing, voor de ander een crime, teveel informatie om op te slaan. Kreeg een gedichtje van Loe Baltussen. Ik lees een gedeelte voor:

De tijd vliegt

Het jaar is om. Eigenlijk was het nog maar net begonnen. Want naarmate je ouder wordt, vliegt de tijd voorbij. Zo snel zelfs dat je stil zou willen staan bij wat nu is. Je wilt teruggrijpen op wat er was, maar nooit meer zal zijn. In het leven van alledag gaat de tijd aan ons voorbij. Met de tijd wordt onze toekomst minder en het verleden alsmaar groter. Voor sommigen kan de tijd niet snel genoeg gaan. Tijd kent geen begin en geen einde; tijd is er altijd, voor eeuwig. En of die nu snel of langzaam gaat, niemand van ons die er enige grip op heeft. Want de tijd vliegt. En daarom zal het Nieuwe jaar 2016 met zijn 366 dagen, minder dan een fractie duren in een eeuwigheid die zo voorbij kan zijn.

Zo staan we weer op een nieuwe nieuwjaarsbijeenkomst, terwijl de vorige nog maar zo kort geleden leek. Voordeel is, dat het niet zo lang duurt, voordat we weer bij elkaar zijn. Worden we daardoor ook sneller oud? Oordeel zelf, gisteren ontving ik een berichtje via Facebook: Ik word wakker, ik strek mijn armen uit, ik beweeg mijn knieën, draai mijn hoofd van links naar rechts, maar alles maakt hetzelfde geluid: KRAAAK. Ben ik oud? Nee, ik ben knapperig!
Afijn knapperig of niet, we gaan er weer iets moois van maken. En we vertrouwen daarbij weer op de vertrouwde goede samenwerking van iedereen op de vlb Woensdrecht, af en toe een bus via de Stafadjudant en Commandant KMSL/Vliegbasis Woensdrecht, inloopmiddag via het FBD en Paresto en vooral toegang tot de vliegbasis via Bureau I&V. Gaat steeds weer iets beter.
Laten we daarom het glas heffen op die samenwerking en een gezond en voorspoedig 2016 voor ons allen. Proost.