Op 15 maart ging een grote groep geïnteresseerde leden naar het “Aviodrome” in Lelystad. Een al lang vooruit geplande dag, waar naar werd uitgekeken Gelukkig hadden we mooi weer en ondanks de files veliep de busreis nog vlot. We waren er in 2,5 uur.
Na de koffie en de appeltaart kon ieder op zich zelf het museum bezoeken. Afgesproken was dat we om 15.00 uur weer gingen vertrekken echter voor velen was de tijd te kort zodat we de mensen die we misten per moderne communicatiemiddelen konden opsporen, anders waren we niet op tijd vertrokken. Het geeft des te meer aan dat 4 uur rondlopen voor diverse mensen nog te kort was om een goed overzicht te krijgen.
AviodomeEr is veel binnen te zien, vooral het nationale erfgoed van Fokker vind je overal op uitgebreide schaal. Erg veel oude modellen van Fokker maar ook de nieuwe tijd is goed aanwezig. We zagen de S-11 de S-14, lesvliegtuigen waar de instructeur en leerling naast elkaar zitten in tegenstelling met de meeste trainers waar men achter elkaar zit. Dan natuurlijk de F-27 en de F-28 welke later na vernieuwing, Fokker 50, Fokker 60 en Fokker 100 werden. En dan ineens sta je voor een Spijker of je loopt een boekingskantoor binnen.
Een Super Constellation stond binnen om nieuwe motoren te krijgen. En wat te denken van de prachtige filmzaal, waar de film vertoond werd van het vliegklaar maken van de Constellation in Amerika die nu in  het museum staat.
Kortom, er is zoveel te zien dat één bezoek aan dit museum onvoldoende is om een goede indruk te krijgen. Ook op het uitgestrekte buitenterrein kan de liefhebber met plezier de opgestelde vliegtuigen van binnen en buiten bekijken en zich  verwonderen over de soms erg eenvoudige inrichting van de toestellen waarbij wij nu van zouden zeggen, “Daar stap ik niet in”.  En dan ineens sta je in een hangar waar toestellen worden gerepareerd en gerenoveerd. Ook de nagebouwde vertrekhal van Schiphol ziet er schitterend uit.  Een groot aantal verschillende typen vliegtuigmotoren op diverse plaatsen vullen de kleinere ruimten op. Wij hebben veel lof voor de initiatiefnemers en de mensen die het geheel in stand houden. Na een wandeling van vier uur waren de ogen nog open maar moest het lichaam het af laten weten waarna we terugreis begonnen om zo rond 17.45 uur weer op Woensdrecht terug te keren