Voor de afwisseling was er op 14 februari een echt militair uitstapje naar de schietsimulator waar we onze schietkunsten nog eens konden vertonen in een zeer ontspannen sfeer.
SchietsimulatieWe werden in de kantine van het lesgebouw van de KMSL ontvangen met een kopje koffie. Na dat de groep was opgesplitst ging de eerste groep onder leiding van Aoo Paul Kok en de AOO Arie de Jong naar de simulator via een korte rondleiding door het lesgebouw.
Na een kort woord van welkom kregen we uitleg over de totstandkoming en werking van de simulator en de wapens waarmee kon worden geoefend. Er werd verteld dat een volledige schietopleiding kan worden gegeven voordat de nieuw opgekomen militairen naar de schietbaan gaan om daadwerkelijk met scherp te gaan schieten. Alles wat eventueel fout gaat wordt geregistreerd en kan door de instructeur worden gecorrigeerd.

SchietsimulatieVervolgens kregen we uitleg over de oefeningen die we gingen schieten. Daarna werd ons verteld dat we per groep 3 oefeningen gingen schieten op 50 en 100 meter op een schijf en daarna een oefening op bewegende doelen(nagebootste gevechtssituatie). Omdat er nog tijd over was kon er tot groot vermaak van iedereen nog een fun-oefening worden geschoten in Western stijl op bierblikjes, flesjes en loslopend en vliegend wild.
Ondertussen kon de eerste groep gezellig bijkletsen tot zij aan de beurt waren waarna bovenstaande zich herhaalde.
Na deze zeer geslaagde middag werd de dag afgesloten met een maaltijd in het bedrijfsrestaurant. Zo zie je maar je hoeft het niet altijd ver te zoeken om een bijzondere middag te hebben.