La Trappe is een Nederlands biermerk en het enige Nederlandse trappistenbier. Het bier wordt gebrouwen door de Bierbrouwerij De Koningshoeven van de abdij "Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven" in Berkel-Enschot nabij Tilburg in Noord-Brabant. De brouwerij heette vroeger De Schaapskooi. De naam La Trappe is afkomstig van het Franse cisterciënzersklooster "La Trappe", waar in 1892 de orde der trappisten is gesticht.

Bezoek Abdij KoningshoeveOp deze devote morgen stonden 68 pelgrims gereed voor de processie van Echternach. Na een spiritueel kopje koffie werd onder leiding van Broeder Hendricus en frere Maximus, Wilhelmus en novice Jeannineke, koers gezet richting Berkel Enschot.
Halverwege de lange voetreis, waarbij de blaren op de tongen, rust moesten vinden, werd een pelgrimage stop gehouden, in het pelgrimsoord Gilze Rijen, alwaar een ,,sobere,, doch uitermate smakelijke lunch gereed stond. Na dankzegging, aan het personeel van deez refuge, werd het 2e deel van de bizarre voettocht aanvaard.
Vroeg in de middag werd het pelgrimage-oord Koningshoeven bereikt, alwaar wij werden opgewacht door 2 gidsen, waarvan Toon(tje) Gloudermans de opperlekengids bleek te zijn.
Na de uitleg over de geestverruimende vloeistoffen, welke in de Abdij werden geproduceerd, werden onze pelgrims gedirigeerd naar een lokaliteit, alwaar deze goddelijke dranken genuttigd konden worden. Tijdens deze zalving der tongen, werd gekeken naar een boeiend stukje pr film.
Na de hommage aan de brouwerij, werd aangevangen met de rondleiding door de brouwerij, waarbij de uitleg, over het brouwen en verpakken van deze goddelijke drank, door de lekengidsen, met de nodige frivoliteiten werden omlijst en door onze pelgrims uitermate werden gewaardeerd.
Ook aan deze pelgrimage kwam jammer genoeg een eind, zodat de barre voettocht naar Woensdrecht, althans naar de bus, onder devoot geknor, werd aangevangen.