Een lange tijd van voorbereiding was er niet want we hadden een ander programma in onze gedachten nl. bij het destructieve centrum in Woensdrecht. Uiteindelijk werd het het Visserij museum in Breskens.
CGPA Woendrecht in ZeelandIn augustus is alles besproken, zowel bij het Visserijmuseum het restaurant tegenover het museum voor de koffie als ook bij het restaurant in Philippine. Alles zat eigenlijk tegen, het maximaal aantal deelnemers was 60 maar dat werd ruimschoots overschreden waardoor de laatst aangemelde personen op eigen gelegenheid moesten gaan. Voor de zekerheid belde we onderweg dat we de koffiepot naderde met zo’n 70 personen. Ja, maar die kunnen er hier niet in zo groot is het niet, was de reactie. Terwijl dit al van te voren bekend was en geen probleem zou zijn. Aangekomen bij de koffiepot bleek inderdaad dat we er niet met zijn allen naar binnen konden, want het was ook nog eens schoolvakantie en dat kon men toch niet van te voren weten? We hebben buiten de koffie gedronken in de miezelregen.
We zijn in drie groepen opgedeeld om het museum te bezoeken. Waar ieder voor zich interessante dingen kon bewonderen, De film over het vissen op zee en het aan de wal brengen van de vangst was boeiend. Ook het opvissen van de velen botten van de mammoet die in het museum te bewonderen zijn geeft een aardig beeld van de bijvangst. Je komt er wel achter dat visserman in onze ogen niet zo’n prettig leventje is. De hele week van huis, in de winter ook nog eens nat en koud.
CGPA Woendrecht in ZeelandHet kan niet ontbreken het prachtige zeeaquarium met zijn exotische dieren was voor de liefhebber een genot om naar te kijken. De enorme verzameling vogels die er is te bewonderen had erg veel aftrek, sommigen mensen konden niet nalaten te zeggen “ik ga nog eens terug” en dat is nu precies de bedoeling van dit soort uitjes. Om 16.00 uur moesten we (veel te vroeg volgens sommigen) al weer vertrekken om op tijd in het visrestaurant te zijn.
Daar was het passen en meten maar we konden er toch allemaal naar binnen. (wat de deelnemers niet wisten was dat ik vooraf diverse restaurants had gebeld met betrekking tot de prijs en de grootte van het gezelschap, er bleven er twee over waaruit ik kon kiezen. Een had tot de week voor de datum nog geen prijs opgegeven dus het tweede restaurant werd gekozen, ik ben er nog naartoe geweest om alles te bevestigen. Wat gebeurd er tijdens het eten, er komt een man binnen en die vraagt naar mij en hij zegt ”je bent niet in het goede restaurant” wie bent u dan? ik ben ….. van restaurant…. Jullie zouden bij mij komen, alles staat gereed en de bus gaat hier naartoe dat kan toch niet! Ik heb hem duidelijk gemaakt dat ik dit restaurant een zwart op wit bevestiging had van de reservering. Hij kon dat niet verkroppen en liep mopperend weg. (Eigen schuld dikke bult).
Het was een uitgebreide voortreffelijke mosselmaaltijd. We vertrokken om 19.00 uur om rond 20.30 uur op de basis te arriveren. Veel gezien, lekker gegeten, wat strubbelingen maar het was een prima dag.