Door de Klu Beveiligingsautoriteit is besloten, de toegang tot de diverse vliegbases anders te organiseren. Dientengevolge zijn er enkele zaken veranderd:


1.    Er worden géén Defensiepassen t.b.v. de partners meer uitgereikt. Lopende aanvragen zullen niet meer worden gehonoreerd. De kans bestaat, dat geldige passen in de toekomst bij het betreden van de basis worden ingenomen.
2.    De standaard ledenlijst aan de poort verdwijnt. Dit houdt in, dat slechts Postactieven, in het bezit van een geldige pas worden toegelaten.
3.    T.b.v. onze activiteiten, waar ook partners aan deelnemen, zal per activiteit een "Bezoekersaankondiging" door het bestuur moeten worden ingediend. Deze lijst zal dan op de van toepassing zijnde datum aanwezig zijn aan de poort en op basis van die lijst, zal aan partnerleden, welke zich kunnen legitimeren, toegang worden verleend.
4.    M.i.v. 1 januari 2013 bestaat voor postactieven slechts één geldige pas, de Defensiepas type 3c. Deze pas kan worden aangevraagd via onze secretaris, o.a. per e-mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
5.    Iedereen, dus ook Postactieven met een geldige pas, dient zich te allen tijden te kunnen legitimeren. d.m.v. rijbewijs, paspoort, indentiteitskaart o.i.d.