De Commissie voor het Werelderfgoed stelde in 1997 vast dat het 'Molencomplex van Kinderdijk-Elshout' gevormd wordt door een uitzonderlijk, door mensen gemaakt landschap. Dit landschap draagt een krachtig stempel van menselijk vernuft en vastberadenheid in waterafvoer en bescherming van het land door middel van waterbouwkundige technieken, en dit over een periode van bijna 1000 jaar. Voor hen een reden om het op de lijst van werelderfgoederen te plaatsen. En terecht, zo vonden wij bij ons bezoek.

Bezoek aan Kinderdijk08.00, de eerste sailor zat al in de roeihouding gereed in de Mess, waar zich omstreeks 08.30, de rest van de leden zich bij voegden. 59 leden hesen omstreeks 09.00 de zeilen, waarna onder een warm zonnetje, de reis richting Rotterdam werd aanvaard.
Mooi op tijd, werd ingescheept op de MS Costa Concordia (geintje, MS Nehallenia), alwaar in het vooronder een bakje koffie/thee met gebak , stond te glimmen, welke onder het afvaren, met genoegen naar binnen werd gewerkt.
De vaartrip naar Kinderdijk, verliep volgens KLu normen, zonder incidenten. (gelukkig maar, ons Gé was niet aan boord) Aangekomen in Kinderdijk, werden de molens bezichtigd, terwijl de crew de lunch aan het voorbereiden was.
Na het inschepen, werd het buffet opgediend, welke bijzonder in de smaak viel. Halverwege de terugtocht, werden de leden nog verrast met een optreden van Henkio Di Caprio, welke een sublieme parodie opvoerde uit een scene van de Titanic.

Hulde.

Moe, maar voldaan, werd teruggereden naar Woensdrecht.