Het zijn  economisch moeilijke jaren en dan is het extra belangrijk dat Nederland kan bouwen op zijn mainports.  Schiphol versterkt in die rol het concurrentievermogen van Nederland. De luchthaven is na Heathrow, CDG-Parijs en Frankfurt de op drie na grootste luchthaven van Europa.

Met de bus onderweg
Voooogeltje wat zing je vroeg, was de carnavalskraker enkele jaren geleden. Dit lied zoemde heel zacht rond in de bossen van Woensdrecht, toen 81 !!!!! leden zich deze morgen omstreeks 08.00 gereedmaakten voor vertrek richting Schiphol, voor een bezoek achter de schermen aldaar. 08.00 werd door de grote opkomst 10.15 uur, maar de wachttijd werd ruimschoots goedgemaakt, door de geserveerde koffie/thee met petit four.
Onze eerste stop, werd het van der Valk hotel A4, 5 minuten rijden van Schiphol. Hier schoven nog 2 leden aan, voor de zéér uitgebreide dis. Was tijdens de rit erheen, het geklets in de bus, aan de orde van de dag, tijdens de lunch, werd het nog eens zachtjes overgedaan.
Na de buikjes rond te hebben gegeten, werd met de vlam in de pijp, richting het "Panasonic" bord aan Schiphol Plaza gereden, alwaar de gidsen, ons op stonden te wachten. Door de uitgebreide uitleg en de vele startende en landende vliegtuigen, werd deze middag een super middag. Na 90 minuten ingespannen luisteren en een daverend applaus voor de gidsen erna, werd voldaan achterover geleund in de kussens.
De terugrit naar het thuishonk werd nog even onderbroken voor de broodnodige plaspauze en inslaan van de nodige watertjes (???), waarna, bij velen, de luikjes dicht vielen. Helaas, o.a. door de gebruikelijke files, te laat op Woensdrecht om nog gebruik te maken van het "diner langs de lijn", maar bij velen waren de buiken als gevolg van de overdadige lunch bij van der Valk nog dusdanig vol, dat dit niet direct als een gemis werd ervaren. Al met al, weer een zéér geslaagd dagje uit.