Mosselen in Yerseke

Heerlijk mosselen eten

74 jeugdigen, stonden al vroeg in de ochtend aan te schuiven, voor een lekkere bak warm sap, geproduceerd door de keuken brigade van het Schuttershof. Na telling van de koppies zou worden aangeschoven voor de rit richting Yerseke.
Zou......., het weer, code rood voor Zeeland, i.v.m. ijzel, besliste anders. Na passen en meten in de bus en de begrijpelijke afzegging door 8 leden, werd, iets later dan verwacht, toch richting het Zeeuwse Land gereden.
De verwelkoming in restaurant de Schelde was hartverwarmend. Vlot werden de kelen voorzien van de nodige smeermiddelen, waarna het wel en wee van de rit werd geëvalueerd. De stemmen verstomden, toen de serveersters, de eerste pannen met dampende inhoud op de tafel zetten.
Allé, de vleeseters onder ons, werden ook rap voorzien in hun, gastronomische, behoeften. Gezelligheid was, nadat eenieder was voorzien, troef. Om e.e.a te completeren werd als laatste, de koffie/thee geserveerd. De rit richting Vliegbasis, werd in serene stilte, afgelegd, waarna de rit, richting huis, kon worden aangevangen.