Het Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW) heeft een centrale plaats binnen de Defensie Materieel Organisatie (DMO). Hier vindt het hoger onderhoud aan het materieel plaats. Het bedrijf ondersteunt de krijgsmachtdelen van Defensie bij de uitoefening van haar operationele taken. Er is veel veranderd in de loop van de jaren. Het verhogen van de doelmatigheid door het samenvoegen van gelijksoortige taken is hèt thema binnen Defensie geworden. We zijn benieuwd naar de gevolgen voor het  personeel en het materieel.

Woensdag 21 april was het dan zover. Die dag zou de Contactgroep Postactief regio Woensdrecht haar thuisbasis bezoeken en wel het Logistiek Centrum Woensdrecht. Het begon perfect: de bus, die ons van de parkeerplaats bij gebouw 85 naar "de Unit" zou brengen, stond op tijd te popelen om ons weg te brengen. In "de Unit" werden wij gastvrij ontvangen I door Astrid van de Broek en de medewerkers van Paresto met koffie en cake. Na een welkomstwoord door de plv. directeur LCW, de Kolonel (KL!) de Grauw werden wij verdeeld in drie groepen, de eerste groep ging naar hangar 374 (vliegtuig- en helikopteronderhoud),de tweede naar gebouw 11 (werkplaatsen) en de derde naar gebouw (materieeldienst). De groepen wisselden elkaar perfect af, na twee rondleidingen was de samenkomst in "de Unit" voor een welkome lunch. Hierna nog één rondleiding en daarna de afsluiting, wederom in "de Unit", de centrale kantine en sociale ruimte voor het personeel van het LCW.

Overzicht foto"Mijn" groep ging eerst naar gebouw 11, waar wij getrakteerd werden op een uiterst interessante rondleiding door de meest uiteenlopende werkplaatsen. Men was zéér onder de indruk van de mogelijkheden en de verscheidenheid aan machines. Hierna gingen we naar hangaar 374 voor een eveneens uiterst interessante rondleiding langs de aanwezige vliegtuigen en helikopters. Er bleek zelfs een Apache helikopter aanwezig! Men bleek aangenaam verrast. Na de lunch even tijd voor het maken van een groepsfoto, daarna waren wij te gast bij de materieeldienst, waar wij uitvoerig en enthousiast werden ingewijd in de goederenstroom bij Defensie. Defensie? Jazeker, want het LCW werkt allang niet meer exclusief voor de Luchtmacht, maar is een onderdeel van de Defensie Materieel Organisatie (DMO) en voorziet dus de gehele Defensieorganisatie van de benodigd bruikbare onderdelen en vliegtuigen. Voorwaar een hele prestatie en wij mochten van dichtbij ervaren, hoe zij dit voor elkaar krijgen. Indrukwekkend;. al was het alleen maar vanwege het enthousiasme, waarmee men ons van informatie voorzag. Kortom, voor iedereen was het een zéér geslaagde dag, waar wij tevreden op terug kunnen kijken.
Met dank aan het personeel "belast" met de rondleidingen en in het bijzonder aan Astrid van de Broek voor de perfecte organisatie en de wijze waarop zij ons heeft begeleid. Het was fijn om weer even "thuis" te zijn!